Fodróczy Katalin

Gyógypedagógus
Neurofeedback tréner
Szakmai koordinátor

18 éve dolgozom gyógypedagógusként. Tanulmányaimat a NYME-Apáczai Csere János Tanítóképző és Gyógypedagógiai karain végeztem.

Pályámat elején óvodában ás általános iskolában  során értelmileg sérült gyermekekkel 2 éves kortól 20 éves korig foglalkoztam. Majd a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény Gyermekotthonában dolgoztam nevelőtanárként, ahol az értelmileg sérült gyermekek iskolapadon túli hétköznapjait is megismerhettem. 3 éve a gyógypedagógiai óvodai részben dolgozom fejlesztő óvodapedagógusként, ahol csoportos és egyéni fejlesztésben is részt veszek.

Az évek során hobbiként felcsipegetett logopédiai beszédindításban szerzett tapasztalataimat itt kamatoztathatom. Az elmúlt évek során Niki 2 gyermekének, Dávidnak és Nimródnak is a logopédiai fejlesztőpedagógusaként ismerkedtem meg olyan világszínvonalú, hatékony, de Magyarországon még nem ismert, nem elterjedt terápiákkal, mint Tomatis-terápia, TSMT, ABA-terápia, valamint Prompt-terápia. Niki kisfia révén ismertem meg az autizmus komplex terápia alapjait képező étrendi és biomedikális kezelést, amelynek során emberként és gyógypedagógusként csodálattal tapasztaltam meg az autisztikus tünetegyüttesből való kilépést és a gyors fejlődést.

Szakmai pályafutásom nagyszerű lehetőségének érzem, hogy neurofeedback tréner lettem és így még többet segíthetek az általam csodált és imádott gyermekeknek.

Bozsaky Ágnes

Neurofeedback tréner
Autizmus specifikus szakmai koordinátor

Bozsaky Ágnes diplomás gyógypedagógus vagyok. 2012-ben végeztem Győrben a NYME-Apáczai Csere János karon, gyógypedagógia alapszakon, jelenleg az ELTE- Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia karán tanulok gyógypedagógiai terápia mesterszakon.

Az autizmussal egész fiatalon találkoztam, mivel családom is érintetté vált testvérem által.

Tanulmányaim mellett autizmussal kapcsolatos (érzékenyítő) előadásokat tartok, szülőknek, pedagógusoknak Győr-Moson- Sopron megyében és az országban. A komplex gyógypedagógia képességfejlesztésen kívül ABA (alkalmazott viselkedésterápia) terápiával is foglalkozom, mely főképp az autizmus spektrum zavarral érintett gyermekek esetében hatékony módszer.

2017 júliusában csatlakoztam a neurofeedback csapathoz, mely egy új, innovatív szemléletben segíti, tréneli a hozzánk érkező (főképp autizmussal, ADHD-val, hiperaktivitással érintett) gyermekeket, felnőtteket. A Neurofeedback tréninggel már most nagyon jó eredményeket értünk el, melyeket előírt protokoll szerint dokumentálunk, nyomon követünk. 

Célom, hogy kutatásaimmal, előadásaimmal, kapcsolataimmal segítsem az autizmusban és más fogyatékosságban érintett gyermekeket, családokat és minél szélesebb körhöz eljuttassam az ILF Neurofeedback tréninget.

Kertész Nikoletta Zita

Neurofeedback tréner
Autizmus komplex terápia szülői tanácsadó

A gyógypedagógiai és más idegrendszert fejlesztő terápiák gyakorlati alkalmazása területén 17 éves szülői tapasztalattal rendelkezem egyfelől 17 éves értelmileg sérült nagy fiam, másrészt 5 éves ikreim egyike révén.

SZÜLŐI ÉS GYÓGYPEDAGÓGIAI KOMPLEX TANÁCSADÁS

Sok szülő kifejezetten igényli a SZÜLŐI TANÁCSADÁS-t. Számukra egy sokat látott sorstárs szülő az, akitől az igazat elfogadják, legyen az akár rossz hír.

Tanácsadásunkat alapvetően gyógypedagógus tréner kollégáim végzik. Igény esetén szülői tanácsadás keretein belül rajtam kívül egyik kolléga szintén részt vesz. Nem kell a szülőknek megijedni, itt nincsenek tesztek, felmérések, kötelező feladatok. A találkozó során eltöltünk 1 órát a játszószobában, a szülővel való kötetlen beszélgetés során elmondjuk véleményünket, a gyógypedagógus kollégák pedig igény esetén leírják a tapasztaltakat.